Gasthuis Kaliste

Zorg er voor dat je je netwerk goed beveiligd als je internetverbinding wil maken

Sharing is caring!

Tijdens uw onderzoeken heeft u mogelijk verdachte apparaten gevonden die zijn verbonden (zie hierboven) met uw netwerk. Hoewel je ze hebt verwijderd, suggereren ze dat iemand ongeautoriseerde toegang tot je wifi-netwerk heeft verkregen. Dit kan iets onschadelijk zijn, zoals een buurman die je netwerk aansluit, maar dat kan ook iets ernstigers. De keuze uit een pakket dat in de top5 van beste tv en internet staat is slim. Maar je kunt natuurlijk ook een tv en internet goedkoop aanschaffen.

Er zijn veel manieren om uw router te configureren om uw thuisnetwerk echt veilig te maken. U moet echter ten minste de standaard beheerdersaanmelding van uw router wijzigen. Dit wordt vaak ingesteld op gebruiker: admin en wachtwoord: wachtwoord. Aangezien bijna alle routers deze standaardreferenties gebruiken, zijn ze gemakkelijk te gebruiken.

U moet er ook voor zorgen dat uw wifi-netwerk beveiligd is met een draadloos wachtwoord. De meeste routers hebben het standaard ingeschakeld met het wachtwoord ergens op het apparaat zelf geplakt. Als u dit echter wilt wijzigen, logt u in op uw router met uw nieuwe aanmeldingsgegevens en kunt u handmatig een nieuw draadloos wachtwoord instellen.

Wifi-kanaalschakelaar kan helpen om je verbinding stabiel te maken

Interferentie kan een reƫel probleem zijn, vooral in overvolle gebieden. Wanneer de meeste mensen internet beginnen te configureren, laten ze de instellingen ongewijzigd, wat betekent dat de standaard draadloze frequentiekanalen. Gelukkig kunnen veel nieuwere routers bij het opnieuw opstarten automatisch de minst drukke frequenties selecteren. Schakel uw router uit of meld u aan bij het beheerdersdashboard en selecteer handmatig een ander kanaal.

Je hebt veel verschillende kanalen en frequenties beschikbaar

Wi-Fi-netwerken uitgezonden op veel verschillende kanalen en twee verschillende frequentiebanden. Aan het begin van wifi-netwerken, routers alleen uitzenden op 2,4 GHz. Naarmate meer en meer van ons thuis wifi-netwerken hebben, is het aantal kanalen echter toegenomen. Veel moderne routers kunnen nu zenden op 2,4 GHz of 5 GHz.

Hoewel dit je meer opties geeft, is het nog steeds mogelijk dat een ander wifi-netwerk of andere elektrische apparatuur in de buurt al uitzendt op de frequentie van je netwerk. Overbezetting op een bepaalde frequentie kan uw netwerk vertragen en uw Wi-Fi-problemen veroorzaken. Om dit risico te voorkomen, moet u het beste Wi-Fi-kanaal voor uw router kiezen.

Beheer de timing van uw verbindingen

Op piekmomenten kunnen internetsnelheden voor iedereen vertragen, vooral in overvolle stedelijke gebieden.

Het enige dat u echt kunt doen als dit het geval is, is proberen uw gebruik buiten de spits te plannen om de beste snelheden te krijgen.

Conclusie

We hebben zojuist de belangrijkste oorzaken van de vertraging van uw wifi en de manieren om uw draadloze verbinding te versnellen bekeken . Als dit niet werkt, neem dan contact op met uw ISP voor een externe test en stuur uiteindelijk een technicus.