Gasthuis Kaliste

Hoe Kunt U Uw Energierekening Gemakkelijk Verminderen, Zonder Allerlei Dingen Regelen

Sharing is caring!

Een paar eenvoudige aanpassingen aan uw huis zullen u veel energie besparen. Wilt u weten hoe u uw energierekening kunt verlagen? De eerste tip die we je sowieso meegeven is om te beginnen met energie vergelijken zonder gedoe, daarnaast kun je ook nog kijken of je een voordeliger gas contract kan krijgen. De volgende tips kun je meenemen om nog meer te besparen op energie.

Enkele Praktische Isolatietips

  • Tot een derde van de warmte kan verloren gaan door het dak als het niet geïsoleerd is. Het isoleren van het dak of de zolderverdieping is een verstandige investering.
  • Slecht geïsoleerde warmwaterleidingen kunnen aanzienlijk warmteverlies veroorzaken. Het isoleren van uw leidingen en mogelijk de boiler hoeft geen groot deel van uw budget te zijn.
  • Veel warmte ontsnapt door de ramen en deuren. Heb je alleen een enkele beglazing? Weet dat door te kiezen voor dubbele beglazing het warmteverlies vier tot zes keer lager zal zijn. Voorkom dat koude lucht uw huis binnenkomt via uw deuren en ramen met behulp van geïsoleerde verbindingen. Je kunt ze in elke doe-het-zelfwinkel vinden.

Wilt U Uw Verwarmingskosten Verlagen?

  • Plaats afzonderlijke thermostatische kleppen in elke kamer. Je zult in staat zijn om de temperatuur onafhankelijk in elk van hen aan te passen. Een temperatuur van 20 ° C wordt over het algemeen als ideaal beschouwd voor de meeste kamers. In de slaapkamer wordt aanbevolen om niet hoger te zijn dan 18 ° C om een ​​goede nacht door te brengen. In de badkamer kan de temperatuur natuurlijk hoger zijn. Niemand huivert bij het verlaten van het bad.
  • Streef naar een constante temperatuur in de meeste kamers. Het is niet nodig om de verwarming overdag volledig uit te schakelen, omdat je ‘s avonds meer moet opwarmen om weer een aangename temperatuur te krijgen. Als je op reis gaat, aarzel dan niet om je verwarming te verminderen. Als uw thermostaat dit toestaat, programmeer deze dan om de temperatuur een paar dagen voor uw terugkeer enigszins te verhogen.
  • Probeer deuren en ramen niet onnodig open te laten staan . Wanneer je een kamer verlaat waar je de warmte wilt houden, sluit je de deur achter je. Het is echter essentieel om goed te ventileren, want goede ventilatie zorgt voor een aangename omgeving. Open het raam een ​​kwartier wijd in plaats van het de hele dag te laten slingeren en klappen.
  • Wist je dat het nuttig was om een reflecterende film achter de radiator te leggen ? Deze film weerkaatst de hitte, die niet verloren gaat in de muur. Heb je een natte keukenhanddoek of natte sokken? Plaats ze niet direct op de radiator, maar installeer er een droger voor. De warmte kan optimaal in de kamer worden verspreid.
  • Ben je geneigd te lang onder de douche te blijven? Koop een douchetimer , een handig hulpmiddel dat u energie en water bespaart. Door de tijd die u besteedt aan het douchen een minuut te verminderen, vermindert u uw waterverbruik met maar liefst 12 liter. Er zijn ook tal van economische douchekoppen . Hiermee kunt u uw waterverbruik onder de douche met maar liefst 40% verminderen.