Gasthuis Kaliste

Waar Op Te Letten Bij Een Nieuwe Magnetron, Alles Van A-Z!

Sharing is caring!

Als het gaat om het kopen van een magnetron, zullen enkele van de factoren die u in gedachten moet houden, uw persoonlijke voorkeuren zijn, terwijl anderen meer worden bepaald door de ruimte waarmee u moet werken. Hier zijn enkele van de belangrijkste factoren om te overwegen om de beste magnetron voor u te vinden.

Hoe Zit Uw Keuken In Elkaar?

Uw magnetron moet in de keuken passen waar hij een onderdeel van wordt. Als esthetiek belangrijk voor je is, moet je nadenken over hoe het eruit zal zien met alles eromheen. Als de andere apparaten in uw keuken van roestvrij staal zijn, wilt u waarschijnlijk kiezen voor een bijpassende inbouw magnetron. Of misschien wilt u een vleugje kleur in uw keuken.

Als u een ingebouwde magnetron vervangt die niet meer werkt, moet u iets vinden dat in de ruimte past (of bereid zijn te betalen om de ruimte opnieuw te ontwerpen). Overweeg de afmetingen van de magnetron die u vervangt en probeer een eenheid te vinden die overeenkomt. Vaak kunt u met hetzelfde merk beginnen en een vergelijkbare maat vinden.

Overweeg hoe u uw keuken elke dag gebruikt en welke delen ervan het meest geschikt of ongemakkelijk zijn voor het plaatsen van de magnetron. Aanrechtruimte is een waardevol goed in elke keuken, dus ben je bereid het op te geven voor een nieuwe magnetron?

Koop niet alleen de eerste magnetron die u ziet, maar neem de tijd om te controleren of deze goed werkt in de keuken die u als eerste heeft.

De Grootte Van De Magnetron

Het maakt niet uit met welk soort magnetron u werkt. Om te beginnen moet u rekening houden met de beschikbare ruimte in uw keuken (zoals reeds vermeld). Je wilt het lot van het thuisbrengen van een magnetron waar je van houdt niet onder ogen zien, alleen om te beseffen dat deze niet fysiek past in de ruimte die je hebt toegewezen.

Voor een ingebouwde of buiten het bereik staande magnetron moet u deze precies aanpassen aan de beschikbare maatspecificaties. Als u kiest voor een aanrechtmodel, hebt u iets meer flexibiliteit in de maat die u gebruikt, maar u moet nog steeds goed nadenken over de hoeveelheid werkruimte waarmee u moet werken, evenals hoeveel u bereid bent te geven up.

Ervoor zorgen dat het past is één ding, maar je wilt ook onthouden welke items je erin kunt passen. Overweeg wat voor soort dingen je meestal in een magnetron kookt. Passen de borden die u het meest gebruikt in de magnetron die u in gedachten heeft? Als je voor een heteluchtoven gaat en stoofschotels of pizza wilt maken, noteer dan de grootte van de pannen die je meestal gebruikt voor je favoriete gerechten.

Grootte is zonder twijfel een van de belangrijkste dingen waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een magnetron. Voordat u begint met het bladeren door al uw opties, is het verstandig om een ​​duidelijk beeld te krijgen van de beschikbare ruimte en de grootte die het beste voor u zou werken.

Totale Wattage Van Je Nieuwe Magnetron

Het belangrijkste dat u moet weten over wattage is dat hoe hoger het wattage, hoe sneller de kooktijd en gelijkmatiger u kunt verwachten dat de magnetron de inhoud binnenin verwarmt. Gewoonlijk, zolang een magnetron ten minste 1000 watt is, zou het uw voedsel goed moeten koken. Je kunt microgolven met een lager wattage vinden die meestal goedkoper zijn, maar ze zijn langzamer en vaak minder betrouwbaar. Met deze apparaten met een laag wattage raden we zeker aan om bij een gerenommeerd merk te kopen en recensies voor elke eenheid te lezen.

Betrouwbaarheid En Levensduur Van De Magnetron

Zelfs de meest duurzame magnetrons hebben waarschijnlijk een houdbaarheid van ongeveer 10-12 jaar of zo, met de gemiddelde levensduur van een magnetron die om 9 uur binnenkomt. Als het belangrijk voor u is om een ​​magnetron te vinden die net zo lang meegaat mogelijk, neem de tijd om alle beoordelingen te lezen die u kunt vinden van het model dat u overweegt. De kans is groot dat u de magnetron binnen een paar jaar op de een of andere manier vervangt, dus het is wellicht verstandiger om uw beslissing te concentreren op andere functies dan duurzaamheid.

De Gemiddelde Prijs Van Een Magnetron

Prijs is altijd een belangrijke overweging bij het kopen van een apparaat , hoe groot of klein het ook is. U zult snel merken dat de prijsklassen voor magnetrons aanzienlijk zullen variëren, met veel afhankelijk van het type magnetron waarin u besluit te investeren.

Alle meest betaalbare opties zijn te vinden in de categorie aanrecht. Maar als uw keukenontwerp een ingebouwde of ingebouwde magnetron een meer praktische keuze maakt, dan is de extra investering de moeite waard. Een ingebouwde unit bespaart niet alleen ruimte op het aanrecht, maar creëert ook een elegantere keuken die de waarde van uw huis verbetert.

U kunt gemakkelijk rondkomen met een magnetron die minder dan € 100 kost als uw behoeften eenvoudig zijn, maar als u besluit dat een ingebouwd model of een heteluchtoven de beste keuze voor u is, verwacht dan een beetje meer te betalen.

Het Geluid Van De Magnetron

Dit is geen probleem voor iedereen, maar sommige magnetrons zijn luider dan andere en als je gevoelig bent voor het geluid dat ze produceren, wil je het model dat je koopt uitproberen voordat je koopt om een ​​gevoel te krijgen voor wat te verwachten van het geluid.

Als je overweegt een magnetron online te kopen en geen kans hebt om het uit te proberen, zullen klantbeoordelingen het vaak vermelden als een magnetron bijzonder luidruchtig is, zodat je kunt ontdekken welke modellen je moet vermijden. Hoewel dit zeldzaam is voor magnetrons, kunt u ook decibelratings vinden voor elke eenheid.

Veiligheid Van De Magnetron

Hoewel je af en toe een alarmartikel tegenkomt over microgolven die straling lekken die kanker veroorzaakt of alle voedingsstoffen in je eten zapt, is er tot nu toe geen echt onderzoek om die beweringen te staven.

De enige echte bezorgdheid over de veiligheid die met magnetrons wordt geleverd, is de kleine mogelijkheid dat iemand in brand vliegt en de noodzaak om kinderen te leren voorzichtig te zijn bij het gebruik ervan – vooral met microgolven buiten het bereik waar ze over het fornuis reiken en hete items verwijderen die moeilijk zijn te bereiken kan problemen veroorzaken.

Voor het grootste deel hebben problemen met de magnetronveiligheid meestal meer te maken met het juiste gebruik dan welk model u koopt, maar om voorzichtig te zijn, kunt u altijd de beoordelingen van een model controleren om te zien of u waarschuwingssignalen tegenkomt.

Ventilatie Van Je Magnetron

Dit is vooral een punt van zorg voor diegenen die een over-the-range magnetron overwegen die de afzuigkap vervangt die anders voor ventilatie zou zorgen terwijl u op het fornuis kookt. Weinig ingebouwde magnetrons krijgen veel punten van reviewers voor ventilatie, maar Consumer Reports heeft een blik op hoe verschillende modellen in dit opzicht presteren. Hun onderzoek is de moeite van het lezen waard als je een magnetron buiten het assortiment koopt.